Aittalan talli

Etusivu Tallipäivis Asukkaat Esittelysivu Tapahtumia

Mörkövaaran Varjonvartija

1-vuotias suomenhevosori
VH17-018-2203
Rautias, 152cm korkea
Syntynyt 12.11.2017

Kasvattanut Mörkövaara
Omistaja Aittalan talli VRL-02914

Varjovartija on yleisratsu (Helppo A/110cm/CIC1)


Luonnekuvaus

Jos Joovalla olisi motto, niin se kuuluisi: "Se mikä ei tapa, se vahvistaa!". Tämä on siis aivan valtavan rohkea hevonen, joka ei pelkää sitten niin mitään. Joskus se on kyllä meinannut käydä Joovan kohtaloksi, mutta ketteränä hevosena se on kerennyt nipinnapin pelastua tilanteesta. Kuten se, että reilun vuoden ikäisenä Joova karkasi tarhastaan ja meni Torstin pihatolle kukkoilemaan. Vaikka jo tuossa vaiheessa Joova olikin suurempi kuin pienhevoskokoinen Torsti, niin kyllä sai nuori varsa tuntea nahoissaan sen, kun Torsti suuttuu. Siinä oli ainekset pahempaankin katastrofiin, mutta onneksi Marike sattui olemaan juuri tuolloin tallilla ja pääsi raukaisemaan tilanteen. Se oli sitten ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun Joova uskalsi meidän arojen kuninkaan pihatolle päin edes katsoa. Kukkoileva luonne ei siis aina ole hyväksi varsinkaan, jos hevosen mentaliteetti on, että se kohtaa kaiken joka tulee sen tielle. Joova on pitänyt Aittalassa siitä huolen, että yksikään päivä ei ole samanlainen.

Joova inhoaa loimia. Se ei kertakaikkiaan voi sietää niitä. Jos sille erehtyy pukemaan takin päiväksi päälle, niin ei se kauaa pysy Joovan niskassa. Hetkessä se on maisteltuna ja tallottuna tarhan pohjalla, joten me ollaankin tultu siihen tulokseen, että on aivan turha loimitella Joovaa ulos. Oli pakkasta sitten -30 astetta tai satoi vettä. Ei sitä haittaa, niin olkoot mokoma. Joovan mieliteko onkin pesulla käynti ja siellä se voisi seistäkin koko päivän. Joskus tuntuu, että jos Joovalle annettaisiin mahdollisuus kellahtaa pesupaikan lattialle, niin se makaisi siinä ketarat ojossa ottaen vaahtokylpyjä ja nauttien olostaan. Tällaisissa tilanteissa se onkin sitten oikea diivailija ja pitää huolen, että joka paikasta pestään. Aivan totta, sillä Joova näyttää aina turvallaan kohtaa, mihin pitää saada shamppoota tai vettä. Muutkin hoitotoimenpiteet sujuvat orin kanssa ongelmitta ja sen kanssa on helppo olla, vaikka osaakin joskus olla melkoisen hermoja raastava persoona sillä kukkoilullaan.

Ratsuna Joova on melko herkkäsuinen ja joskus sille tuntuu olevan vaikea löytää sopivia kuolaimia. Joskus sille passaa omenanmakuinen kolmipala, kun taas toisella kerralla se ei kelpaa yhtään. Se on toki vähän Joovan mielessäkin vikana, kun se on oppinut valikoimaan kuolaimiaan - ja sitä kautta sitten luistamaan työnteosta. Koska olisihan se nyt kivempi laukata vapaana lumihangessa kuin ratsastajan käskynalaisena maneesissa! Kouluratsuna se on ennemminkin tosi laiska, joten Joova tarviikin säännöllistä valmentautumista ja sisäänratsastamista tämän lajin kanssa. Kannuksistakaan ei ole apua, koska Joova yleensä jännittyy sitten kyljistään niin paljon ettei sen liikkeet pääse oikeuksiinsa - ne ovat lyhyet ja epäpuhtaan näköiset sekä tuntuiset. Yleensä orin kanssa on apua kunnon alkuverkoista, joten niihin kannattaa ehdottomasti käyttää aikaa ja vaivaa, koska se on sitten sen arvoistakin! Esteillä Joova muuttuukin päinvastaiseksi: kiitolaukasta ei sitten kovin helposti hidastetakaan. Se rakastaa koko sydämestään hyppäämistä ja yleensä herääkin henkiin estekisoissa- ja valmennuksissa. Ja silloin muuten unohtuu se herkkäsuukin, on välillä kuin betoniseinälle koittaisi antaa puolipidätteitä... Esteille Joova vaatii tarkkaavaisen, määrätietoisen ja rauhallisen pilotin.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Tuiskulan Mortti
ERJ-I
ii. Metkan Maine
KERJ-II, KTK-II
iii. Metkuli
iie. Virnan Virne
ie. Lumoajatar
SLA-II
iei. Usvaniemen Kuiske
iee. Taikariina
e. Turmeltajan Varjosointu
ERJ-I, VVJ-II
ei. Varjosoturi
KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-II, SLA-I, KTK-III
eii. Varjopuoli
eie. Sovitar
ee. Haavesointu
KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I
eei. Haaveileva
eee. Ilosointu


Kuvagalleria


© Tilli, kiitos paljon!


Kilpakalenteri

KRJ Kouluratsastus: 0 sijoitusta, 0 voittoa
00/00/2018 KRJ Kutsu Helppo A - 00/00
ERJ Esteratsastus: 0 sijoitusta, 0 voittoa
00/00/2018 KRJ Kutsu 100cm - 00/00

Päiväkirja

Otsikko

Valmennukset

Otsikko

Ulkoasu © M Layouts, Krista, Amretasgraphics, koodiavusta kiitos Sakkura!
Mörkövaaran Varjonvartija on virtuaalihevonen