Aittalan talli

Etusivu Tallipäivis Asukkaat Esittelysivu Tapahtumia

Aittalan tallin tallipäiväkirja

06/12/2017 Hyvää itsenäisyyspäivää!


Kiitos sotiemme veteraaneille ja suomenhevoselle sotavuosien panoksesta! Olette arvokkaita! ♥

04/12/2017 Pieniä paljastuksia hevossaralla kuin rakennuksienkin puolesta
Meillä eletään sinällään jännittäviä aikoja, kun nyt joulukuun alkutienoolla pitäisi Ratsutalli Liljaan syntyä pieni hevosvarsa Ritariinalle, jonka isänä on Islan upea Uninuttu! Aittalaonhan ei pitänyt tulla enää varsoja, mutta Isla teki päätöksen puolestani, joten tässä sitä jännitetään... Toiveena olisi saada sellainen mukiinmenevä yleisratsu, joka ikään kuin liikkuisi omalla moottorilla. Kassotaan mitä saadaan, jännittäväähän tämä on. =)

Ihan kaikkihan ei sitä tiedä, mutta voinen sen täälläkin jo julkaistaa, kun on monta rauta tulessa. Meillehän rakennetaan parhaillaan ikiomaa maneesia, joka tulee olemaan tallista katsottuna tilan itäosassa. Kooltaan se tulee 24m x 67,5m ja sinne on tarkoituksena rakentaa n. 1000 henkilön katsomo sekä maneesikahvio. Maneesin pohja tulee olemaan kivituhkaa ja se on myös lämmitettävä jos paukkupakkasilla tuntuu ratsastajilla kauhean kylmä olevan. Maneesia tullaan tarjoamaan myös vuokralle yksityis- kuin tapahtumakäyttöönkin! Maneesin odotetaan valmistuvan keväällä 2018, joten stay tuned, avajaisia on luvassa ja alkavat valmennukset myös.

30/11/2017 Yhteistyöläinen!
Ihana Viveka ja hänen tallinsa Ratsutalli Lilja aloittaa Aittalan tallin kanssa yhteistyön! Tämä on kerrassaan aivan mahtavaa, Liljaa kun olen tässä ihastellut jo hetken aikaa. =)

29/11/2017 Ei varsa- vaan koiranpentu-uutisia
Vähän kuin varkain tehtiin tänään Kennel Korpimustan omistajan, Tinun, kanssa kaupat aamuyöstä syntyneestä borderterrierinpentu-uroksesta. Tarkoituksena ei ollut missään nimessä ostaa koiraa tähän saumaan, mutta eihän sille mitään voinut, kun tuollaiset pienen, vastasyntyneen söpöläisen tapasi. Sitä voisikin sanoa, että se oli todella rakkautta ensisilmäyksellä. =)

Torstin kävin ilmoittamassa Katriinan tallin järjestettäviin kouluratsastuskilpailuihin. Luokkana on Helppo B ja vaikka Torsti vaativien koululuokkien taitaja onkin, niin käydään vähän harjoittelemassa ja verryttelemässä myös helpommissa luokissa. Ajatuksissa olisi pitää Liinakossakin kilpailut, mutta ehkä vielä ei ole sen aika. Koitetaan saada ensin paikat kunnolla siivottua loppuun ja arki rullaamaan omalla rutiinillaan, niin sitten voidaan katsella. Muutenkin tuntuu olevan joulunalusaika kaikille vähän enemmän kiireisempää.

Olen tässä muutenkin vähän ryhdistäytynyt ja alkanut tekemään uusia tuttavuuksia suomenhevoskasvattajien joukossa. En mitenkään soitellen sotaan vaan ihan rauhassa, vähän jutellen niitä näitä ja keskustellen omista kasvatustavoitteista. Tiusan suomenhevosten omistajan Islan kanssa ollaan juteltu itseasiassa aika paljonkin — enemmän ja vähemmän hevosista sekä eletystä elämästä. On aina mukava tutustua samankaltaisiin ihmisiin kuin itse on!

10/11/2017 Ideariihessä
Kovasti tässä olen miettinyt, että mikä on se kasvatuksen suunta, johon Liinakossa tähdätään. Intohimoisesti haluaisin kantaa korkeni ilmeisen hyvin kasvaneeseen kenttähevosjoukkioon, mutta ei niitäkään nyt ihan pilvin pimein kumminkaan ole. Toki jos vertaan sinne 10-vuoden päähän (mitä siitä nyt muistan), niin on kenttäsuomenhevosten kanta mielestäni noussut enemmän. =) Myös esteratsastus on erittäin lähellä sydäntä, joten sekin olisi aivan mahdollinen idea. Tässä kumminkin on se, että suomenhevonen on niin tavattoman monipuolinen osaaja, että ehkä kannattaisi paneutua ihan jokaiseen ratsastuslajiin, koska kysyntää kaikelle tuntuu olevan. Mikä on vain positiivista!

Yleispainotteisten suomenhevosten kanta näyttää olevan enemmistöä kasvattajien piireissä. Kouluratsuja on upean ihanassa Villahaassa vaikka kuinka paljon ja puolestaan Susirajasta näyttäisi löytyvän yleis- että kenttäpainotteisia putteja. Taitaapi suomenhevospiireissä olla rajattomat mahdollisuudet tehdä ihan mitä vain. Ja kyllä se Aittalan suunta taitaa olla yleis-, koulu-, este- ja kenttäpainotteisissa suokeissa; ainakin vielä. Tämän harrastuksen parissa vielä vähän "etsin itseäni" ja muistelen, että kuinka tätä oikein harrastetaankaan. Vaikka paluumuuton teinkin jo alkuvuonna 2017, hyvin hiljakseen tosin. Eiköhän se omasuunta harrastukselle vielä löydy, mutta se on varma, että suomenhevoset ne on.

Ulkoasu © M Layouts, Krista, Amretasgraphics, koodiavusta kiitos Sakkura!
Aittalan talli on virtuaalitalli